Framtid i Nord

Framtid i Nord ei regional lokalavis som kommuner i Nord-Troms. Vi dekker de seks kommunene, Nordreisa, Skjervøy, Lyngen, Kåfjord, Storfjord og Kvænangen, en region med vel 16.000 innbyggere.

Redaksjonen består av fem heltidsansatte journalister, en redaktør og flere frilansere, mens markedsavdelingen består av en markedssjef. Resten av våre tjenester er outsourcet.

Vi opplevde 2020 som et spennende, annerledes, skummelt, morsomt, krevende og lærerikt år, og du kan lese mer om dette lengre ned.

Altaposten

Mediehuset Altaposten har sin base i Finnmarks største by Alta og består av papiravisa, nettstedet altaposten.no, TV Nord og Radio Alta, i tillegg til en informasjonskanal som betjener kjøpesenter og om lag 30 av landets lufthavner. Selskapet Nordavis AS er på eiersiden i den samiske avisen Avvir og den kvenske avisa Ruijan Kaiku.

19. november kunne Altaposten fortelle at Alta kommune passerte 21.000 innbyggere. Også kampen om budsjettkroner, reindriftas mange utfordringer og lansering av nye helsetjenester i Alta ble løftet inn på forsiden denne dagen.

Andøyposten

Andøyposten har som mål å være ledende innen viktige næringsområder som Forsvaret, romfart og fiskeri, men også nært på de små hendelsene i lokalsamfunnet, og en vaktbikkje overfor lokale myndigheter

Harstad Tidende - en kritisk medspiller i Harstadregionen

Harstad Tidende

2021 ble for Harstad Tidende en glidende overgang fra 2020. Pandemien tok verken hensyn til nyttårsforesett eller nye redaksjonelle strategier, så på mange måter ble vi tvunget til å følge samme spor som året før. Det ble likevel et år vi vil huske for flere rekorder, og som denne årsrapporten vil vise, ble 2021 vesentlig bedre enn det vi på forhånd hadde fryktet.

Vesterålen Online

Vesterålen Online ble grunnlagt i 1998. Sortlandsavisa ble etablert i 2008, og ble noen år senere en del av VOL, før den ble nedlagt for tre år siden. Siden den gang har Vesterålen Online vært det eneste heldigitale mediehuset i hele Polaris Media. I januar 2017 innførte VOL betalingsmur, og har vokst jevnlig siden den gang.

Vesteraalens Avis

Nordlands eldste avis, stiftet i 1892. Eldst, men i god form og med et mål om å utøve kritisk journalistikk på et solid faglig nivå. Samtidig skal vi bygge opp rundt et livskraftig lokalsamfunn og skyve frem de menneskene som skaper forutsetningen for å bo i Hadsel.

iTromsø

2021 fortsatte på mange måter der 2020 slapp, med en koronapandemi liggende som et slør over både lokalsamfunn og avisdrift. Jubelen og troen på et normalt liv som fulgte med gjenåpningen av landet i september, skulle likevel vise seg å bli kortvarig. Da 2021 ebbet ut, var de fleste av oss fullvaksinerte – og på hjemmekontor.

Pandemien har naturligvis preget mange redaksjonelle valg gjennom året. Vi har fulgt utviklingen i Tromsø tett, og analysert og rapportert om hvordan pandemien i bølger har påvirket lokalt næringsliv, kulturliv, uteliv, undervisning og ikke minst livene til tromsøfolk.

Tross den ekstraordinære situasjonen, har Mediehuset iTromsø lagt bak seg et meget godt avisår, med en betydelig økning av antall abonnenter.