Dølen skal være nærme folk, og engasjere seg for at Midtdalen skal bli et godt sted å leve. Det handler om å være aktuelle og ta tak i de sakene som opptar folk flest. Vi skal sette dagsorden, og være modige i journalistikken. Vi er sterke på å formidle de nære og personlige historiene, det skal vi fortsette med. Gjennom hele 2021 hadde vi flere slike sterke historier, som skapte mye engasjement.
Vi er opptatt av å nå de unge, og få yngre lesere til å bruke lokalavisa som nyhetskilde. Derfor er det alltid prioritet for oss å ha unge kilder i sakene, og være tilstede der ungdom er, for eksempel ved å sende direkte fra fotballkamper og motorsport.
Vi har i 2021 være med på å sette dagsorden ved å drive hverdagsgraving. Vi har tatt tak i kritikkverdige forhold. Ett eksempel er legevaktordning og plassering av sjukebil. Det ble i fjor beslutta at legevaktordninga Fronsvakta, som besto i vaktordning for fronskommunene på kveld- og nattetid, ble lagt ned. Det innebærer at alle i fra Midt-Gudbrandsdalen må reise til Lillehammer i dette tidspunktet. Vi fulgte opp denne saken, blant annet med intervju med en småbarnsfamilie. Vi skrev også om flytting av sjukebil fra Nord- og Sør-Fron til nabokommunen Sel. Dette var en sak som det ikke fantes noe saksdokument på, eller et vedtak i noen møteprotokoller hos Sykehuset Innlandet. Da vi tok saken opp, viste deg seg at heller ikke kommunene, eller ordførerne, visste om dette vedtaket, som resulterte i en mindre sjukebil stasjonert her.
I 2021 jobba vi med innhold som baserte seg på alt materiale som lå i portalen vi fikk tilgang til i prosjektet Den store folkevandringa (samarbeid med NRK og over 60 andre lokalaviser). Vi skrev saker om folketallsutvikling, der vi kunne publisere statistikk på, ikke bare hvor mange som flytter fra vårt område, men også hvor de flytter til. Vi gjorde mange intervju med folk som har flytta til våre kommuner, og med flere som har valgt å flytte tilbake hit. Vi prata også med studenter og med folk som har flytta, og ikke ønsker å komme tilbake.
Vi har satt søkelyset på utfordringene knyttet til eldreomsorg og helsetjenester, både de kommunen har i dag, men også de som vil møte oss i framtida. Mangelen på fastleger er et stort problem. Dette lagde vi flere saker på. Vi har også skrevet om sjukepleiermangel og sett på hvordan den hjemmebaserte eldreomsorgen kan komme til å bli i årene framover. Vi så også på alderssammensetningen på sjukepleiere i kommunene, og fant ut at det kun var 12 av 103 er under 30 år. En kommunedirektør uttalte at han ikke tror det vil være mulig for kommunen å gi tilbud til alle som bor i grisgrendte strøk hjemmetjenester i framtida, men at de vil bli nødt til å flytte til sentrum. Dette belyste vi med flere saker, også med video, der vi var med en i hjemmesjukepleia ut på jobb. Vi prata også med en mann i 60-årene som bor grisgrendt til.
Vi har vært opptatt av å få nye kilder inn i spaltene. Vi har i 2021 klart å få innbyggere med utenlandsk bakgrunn mer synlige. Gjennom folkevandringsprosjektet fikk vi synliggjort hvor viktig innvandring er for å opprettholde folketallet. Dette tror vi var ny kunnskap for folk flest. Vi gjorde intervju med flere arbeidsinnvandrere og asylsøkere som har valgt å bosette seg her i området.
I tidligere saker, har det kommet fram at det er mye narkotika i omløp, blant annet en del farlig «partydop». En tidligere narkoman tok kontakt med oss og ville fortelle sin historie. Dette ble et nært og ærlig intervju, som berørte mange sterkt. Vi gjorde også intervju med lokal politimann, samt en tidligere politimann, som har jobba mye med narkotikaproblematikk.